על לידה ומה שאחריה
כל אם שחוותה תהליך של היריון ושל לידה, תדע לספר לכם מן הסתם על האושר והחוויה העצומים הכרוכים בכל התהליכים הללו. לצד הכאב והסבל הכרוכים בהיריון ואחר כך גם בלידה, ישנו האושר הגדול כאשר אוחזים סוף סוף בפלא הגדול. התינוק הקטן והמושלם. לאחר הלידה נוהגים לחגוג ולציין את האירוע המשמח. אם נולד בן אירוע הברית יהיה ההזדמנות לציין את האירוע של הלידה. אך כאשר זו בת, מה יעשו? אז היום כבר לא מפלים את הבנות וגם להן נוהגים לחגוג באולם לבריתה את האירוע.
תהליך ההיריון הוא תהליך ארוך ומייסר. כל אישה שחוותה היריון תדע לספר לכם על בחילות והקאות בתחילת הדרך, בחודשי ההיריון הראשונים, על צרבות בחודשי ההיריון המתקדמים, על תחושת כובד ועייפות במשך כל חודשי ההיריון ועל עייפות פיזית ונפשית מתמשכים שגם שינה ארוכה אינה מועילה להם.
הלידה אף היא חוויה בפני עצמה. מדובר בתהליך מורכב, מכאיב, מלחיץ ומותח במיוחד. צירי הלידה יחד עם תחושת הלחץ הנם קשים מאוד ועשויים להימשך משך שעות ארוכות. כאשר הכאבים מגיעים לשיאם עד שהם כבר כמעט בלתי נסבלים, מגיח סוף סוף התינוק לאוויר העולם. ברגע שהאם אוחזת בפלא המצווח, נשכחים ממנה כל אותם חודשי סבל ארוכים וכל תהליך הלידה המכאיב - נשכח כמעט לגמרי למראה היצור המושלם והמתוק אותו היא אוחזת בזרועותיה.
חוגגים את הלידה
ברור שעל דבר כזה יש הרבה מקום להודות, לחגוג ולשמוח. אז כאשר נולד בן, יש לנו את אירוע הברית אשר אותו חוגגים ביום השמיני ללידתו של הבן, באם מצבו הבריאותי מאפשר את הדבר. אך כאשר מדובר בלידה של בת אין לנו בעצם אירוע עם תאריך יעד מסוים אותו אנחנו אמורים לחגוג. אז מה? נולדה בת ואנחנו נמשיך בשגרת החיים מבלי לציין את הדבר. אז בדיוק לשם כך נולדה ה'בריתה'! אירועי בריתה לא היו מקובלים בשנים עברו ומדובר למעשה באירוע של השנים האחרונות.
באירוע בריתה חוגגים את לידת הבת, גם אם אין כל צורך בעריכת אירוע כזה. למעשה לא מבצעים כל פעולה בתינוקת כפי שקורה בברית המילה של הבן. מדובר באירוע שאף אחד אינו בוכה בו... אירוע שמח אשר בו מברכים את הורי הבת, מעניקים להם מתנות לרגל הלידה, שמחים איתם, מברכים אותם ומציינים בהתרגשות את לידתה של הבת.
כדאי לערוך את אירוע הבריתה לכל הפחות כמו אירוע הברית כי לידת הבת ראויה לשמחה, לשבח והודיה ממש כמו לידת הבן.