בת מצווה והמשמעות הגדולה
ביום בו מולאים לנערה שתים עשרה שנים, היא נעשית "בת מצווה". בדומה לנער אשר נעשה בר מצווה בגיל שלוש עשרה. יש הבדל בין בן לבין בת כאשר הבת מתבגרת מוקדם יותר ביחס לבן ועל פי היהדות, ניתן לסמוך ולהטיל אחריות על הילדה כבר מגיל 12 בניגוד לבן שאצלו ההתבגרות תהיה בגיל 13. ביום בו נעשית הילדה בת מצוה נוהגים לחגוג ולשמוח אתה. למה?
יום בת המצווה הוא יום גדול. יום אשר בו הנערה נעשית אחראית למעשיה ואפשר לסמוך עליה כי היא תדע לבחור בטוב, תדע להעדיף את הטוב על פני הרע והיא תקיים את כל המצוות אשר מוטלות עליה גם אם אף אחד לא יעקוב אחריה ואף אחד לא ישגיח וישמור עליה. את היום הגדול הזה נוהגים לחגוג ולבחור באולמות אירועים לבת מצווה ראויים לשמם. מעניקים לכלת האירוע מתנות מתאימות, מאחלים לה ומברכים אותה במיטב הברכות והאיחולים ואף מעניקים לה מתנות שונות.
בת מצוה היא ציון דרך משמעותי
היות ומדובר בציון דרך משמעותי כל כך, יום אשר בו הנערה נכנסת לנועם עול תורה ומצוות, חשוב עד מאוד לציין את היום באופן כזה על מנת שהיא תבין ותפנים את עוצמתו ומשמעותו של היום הגדול. אז נכון שכל הנושא של חיוב במצוות יחול ביום זה בין אם יציינו את היום הזה ובין אם יתעלמו ממנו. הנערה תהיה חייבת בקיום המצוות ואף אחד מלבדה לא יהיה אחראי על הדבר. אך כבר נהגו מקדמת דנא לציין עבור הנערה את יומה הגדול ולחגוג אותו עמה על מנת שתיכנס לעול תורה ומצוות מתוך שמחה ועונג. כפי שנהוג לקרוא לזה – כניסה ל'נועם' עול תורה ומצוות.
איך חוגגים את האירוע?
אז האמת אופן החגיגה הוא שונה מאוד ממסיבת בר המצווה של הנער. בעוד הנער יעלה לתורה ואף יקרא בה הרי שהנערה לא תוכל לעשות זאת. גם הדרשה אותה נושא הנער לא תוכל הנערה לשאת. כך שהמסיבה תהיה שונה לגמרי. אך על פי רוב בשתי המאורעות תהיה המסיבה, תהיה הסעודה ולעיתים אף תכנית מתאימה כאשר כך למעשה יציינו עבור הנערה את יומה הגדול.
מחפשים אולם אירועים למסיבת בת מצווה במרכז? בדרך כלל ייבחר אולם אירועים לפי מיקום שרוב האורחים נמצאים, ובנוסף לצורך עריכת האירוע ובו יחגגו עם הנערה את יומה הגדול. באולם האירועים יכינו סעודה טובה עבור כלה האורחים, יעניקו לכלה מתנות ויברכו אותה במיטב הברכות והאיחולים לרגל יומה הגדול.